Opkomst Tinder schudt datingsites wakker

Tinder app is in opkomst

Je hebt het vast al gezien en gehoord in je omgeving: Tinder is in opkomst. Een vleeskeuring door enkel te swipen: zo makkelijk was Cupido pijlen schieten nog nooit. Tegelijkertijd schudt het online datingsites wakker. Zij passen zelfs hun website aan als gevolg van het succes van Tinder.

Wakkert Tinder het datingvirus aan?

In ons kikkerlandje zijn datingsites heel populair. In Amerika heeft Tinder de datingsites al van de troon gestoten. Staat dit in Nederland ook te gebeuren? Juist niet. Zo las ik een bericht dat Lexa.nl een verschuiving ziet in de breedte van hun doelgroep. Blijkbaar melden zich daar de laatste tijd meer mensen aan van onder de 30. Zou Tinder het datingvirus dan juist aanwakkeren?

Verschillen in verwachtingspatroon

Zelf heb ik Tinder natuurlijk allang uitgetest. Er zaten zeker enkele knappen koppen bij en daar zaten ook leuke matches tussen. Alleen als diegene dan meteen vraag of we bij hem of bij mij op de slaapkamer afspreken, is het voor mij gedaan. Wat dat betreft kunt je misschien toch beter op een datingsites zoeken. Mijn ervaring is dat leden daar wel serieus op zoek zijn naar liefde. Bij Tinder zijn de intenties per persoon totaal verschillend.

Datingsites spelen in op populariteit Tinder

Lexa rook de populariteit van Tinder ook en is in actie gekomen. Zij hebben nu een zogenaamde shuffle-functie in de Lexa app, waarmee andere leden op basis van hun foto gekeurd worden. Relatieplanet.nl heeft daarentegen nog geen aanpassingen doorgevoerd. Wel geeft de eigenaar in een nieuwsbericht aan dat hij Tinder in de gaten houdt. Met name de snelheid van de dating app wil hij ook op een manier gaan toepassen. Heel concreet zijn de aanpassingen van datingsites dus nog niet. We gaan ze voor je volgen.

Tinder ruikt geld

Tinder bouwt intussen het succes uit. Deze week werd bekend dat Tinder momenteel aan het testen is met een betaalde variant van de app. De voordelen die de betaalde variant zal bieden, is dat je een swipe naar links ongedaan kunt maken. We hebben vast allemaal wel eens dat we iets te snel oordelen, dan kan dat een handige feature zijn. De app zou zo’n € 2,00 moeten gaan kosten, maar ook op dat vlak is Tinder nog aan het testen.

Ook interessant:

Wil je zelf op jacht op een online datingsite? Vergelijk gemakkelijk en snel datingsites >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *