Kassa test tien datingsites

Kassa test tien datingsites

Kassa heeft in december 2014 vijf mensen (50-plussers) de fullmemberships van tien datingsites laten testen. Hierbij werden onder andere Lexa.nl, Relatieplanet.nl en Parship.nl. Relatieplanet.nl kwam als winnaar uit bus. 

De vijf mensen uit het testpanel waren met name negatief over de gebruiksvriendelijkheid van veel online datingsites. Verder gaven ze aan dat ze vooral vrijheid willen in de werking van de website. Bijvoorbeeld: bij één website moest je eerst acht minuten met iemand chatten, voordat je de profielfoto kon zien. Dat wordt over het algemeen beoordeeld als tijdverspilling. De respondenten geven aan zelf de mate en manier van contact te willen bepalen. Op zich logisch, aangezien jij nog altijd bepaalt wie je leuk vindt en om welke redenen.

Hekelpunten bij online datingsites

Als minpunt wordt ook benoemd dat je op veel sites niet kunt zien of andere leden recentelijk nog online zijn geweest. Het wordt gewaardeerd als je een groen, oranje of rood teken kan zien, wat aangeeft wat de status van een ander lid is. Een ander hekelpunt zijn de prijzen. Zo vraagt Parship voor een lidmaatschap van zes maanden € 269,00. Dat is natuurlijk al duur, maar je kunt ook nog eens niet voor een lidmaatschap dat korter duurt kiezen. Hiermee maakt Parship zich dus niet populair bij het panel van Kassa.

De scores uit de test van Kassa

Naar aanleiding van de test komt onderstaande beoordeling naar voren. De reden van deze indeling is met name gebaseerd op: hoe duidelijk is de datingsite, welke prijzen vragen ze, krijg je geen ongevraagde diensten (nieuwsbrieven of een automatische verlenging van het lidmaatschap) en het aantal leden dat zich op de datingsite bevindt.

Goed:
- e-Matching
- Relatieplanet
- 50plusmatch

Voldoende:
- Paiq
- Parship

Matig:
- Actief50
- Vijftigplusdating
- Pepper

Slecht:
- Dating-50plus
- Lexa

Bekijk hier het item van Kassa over datingsites terug (duur 16.28 min):

Wil jij ook kijken welke datingsite bij je past? Bekijk dan onze datingsite vergelijker. Op basis van je eisen komen hier passende datingsite uit.