Gratis datingsites

Een overzicht van gratis datingsites

Er zijn genoeg datingsites, waar je je gratis kunt aanmelden. Alleen op het moment dat je iemand beter wilt leren kennen, blijken deze sites niet zo gratis als beweerd. Een gratis datingsite hoeft niet altijd direct minder serieus te zijn. Klopt, niet altijd, maar toch is het de vraag of je hier in je zoektocht naar een wederhelft wel het beste af bent.

Gratis datingsites versus betaalde datingsites

Echter, uit de cijfers en vele reviews op het internet blijkt wel dat de tevredenheid van leden op betaalde datingwebsites vele malen hoger is. Dit heeft drie redenen:

1. Bij gratis datingsites is aanmelden laagdrempeliger: dit heeft een voordeel, maar ook het nadeel dat niet iedereen even serieus is in zijn/haar zoektocht

2. Gratis datingsite hebben minder leden: feit is dat gratis datingsites minder leden hebben. Dit heeft er onder andere mee te maken dat ze toch een lagere bekendheid hebben. Uiteindelijk is het gevolg hiervan een lager succespercentage.

3. Een gratis datingsite heeft in verhouding meer nepprofielen: ‘gratis’ trekt ook meer ‘fakers’ aan, want een profiel aanmaken is immers zo gepiept.

Wil je toch nog even verder kijken? Dan raden we de makkelijke tool aan om datingsites te vergelijk op jouw wensen. Ga datingsites vergelijken >>

Aanbod aan gratis datingsites

Het vinden van gratis datingsites is op zichzelf al niet makkelijk, omdat veel sites het label van ‘gratis’ opplakken, terwijl ze niet al hun diensten gratis aanbieden. Ook is de kwaliteit van veel gratis datingsites slecht. Als je echt gratis wilt online daten, moet je eens een kijkje nemen bij onderstaande gratis datingsites.

1) Nr1gratisdating.nl

Relatieklik logo

Deze gratis datingsite wil een gratis platform bieden, waar leden liefde kunnen vinden. Dit betekent dat Nr1gratisdating.nl volledig kosteloos is en toch alle diensten aanbiedt, die betaalde datingsites ook kennen. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van profielen, het over en weer kunnen versturen van berichten en een chatfunctie. Je kunt deze gratis datingsite dus zeker eens uitproberen.

Ga naar Nr1gratisdating.nl >>

 

2) Knuz.nl

Knuz.nl logo

Knuz.nl is een gratis datingsite met tienduizenden leden. De filosofie van Knuz.nl is dat online dating gratis hoort te zijn. Verder bestaat deze gratis datingsite uit: een algemene chatruimte, een evenementenagenda, een discussieforum en blogartikelen van psychologen over de liefde. Ook heeft Knuz serieus gebruik hoog in het vaandel zijn en controleert de gratis datingsite hier goed op.

Ga naar Knuz.nl >>

 

3) Relatieklik.nl

Relatieklik logo

Relatieklik.nl is een gratis datingsite, die doet wat het belooft. De website kent namelijk een serieuze opzet en is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Zo moeten leden een persoonlijkheids- en relatieprofiel invullen, zodat andere leden die qua persoonlijkheid echt bij je passen in je vizier komen. Bovendien is Relatieklik.nl onbeperkt gratis: berichten sturen, foto’s kijken en chatten: het kan allemaal tegen een vergoeding van € 0,00. Nadeel van deze site is overigens wel het beperkte aantal leden.

Ga naar Relatieklik.nl >>

Wil je bekijken welke datingsites echt bij je past? Ga naar de datingsite vergelijker en ontdek het zelf!